Gå til hovedindhold

Kvalitet og fødevaresikkerhed

Kvalitet og fødevaresikkerhed

Produktkvalitet er et centralt begreb for os alle, som arbejder i Orkla Foods Danmark. Vi er alle ansvarlige for kvalitet i produkter og serviceydelser inden for eget arbejdsområde og skal bidrage til, at vi bliver bedre og bedre dag for dag.

God smag – hver dag

Orkla Foods Danmark skal være den mest fremgangsrige, innovative og dynamiske fødevarevirksomhed i Danmark. Derfor har vi fokus på at sikre høj kvalitet og fødevaresikkerhed i hele vores produktion. Vi vil skabe positive smagsoplevelser – hver dag.

Forbrugerne i fokus

Vi udvikler og producerer en lang række fødevarer, som alle skal kunne leve op til vore forbrugeres forventninger. Forbrugerne skal altid kunne føle sig trygge ved at vælge et produkt produceret af Orkla Foods Danmark.Vi gør vores yderste for at behandle alle henvendelser fra forbrugere seriøst, hurtigt og effektivt.

Nøje udvalgte råvarer

Alle råvarer kontrolleres løbende. Vi udvælger gode leverandører og kontrollerer kvaliteten af råvarerne fra modtagelse og helt frem til det færdige produkt. Vi benytter en optimeret opbevaring af allergenholdige råvarer.

Ansvarlig produktion

Vi fokuserer på høj fødevaresikkerhed og kvalitet under fremstilling af egenproducerede produkter og handelsvarer. Vi implementerer løbende forbedringer og effektiviserer produkter og processer, og vi fokuserer på at øge First Time Quality procenten.

Sikre produktionsfaciliteter

På vores fire produktionssteder efterlever vi strenge hygiejne- og sikkerhedsregler for adgang, påklædning og ophold i produktionsområder. Vi sørger for, at besøgende er passende informeret om kravene til ophold i produktionsområder. Sikkerhedsreglerne skaber en tryg arbejdsplads for vores medarbejdere.

Løbende kompetenceudvikling

Vi sikrer en løbende kompetenceudvikling hos alle medarbejdere, der håndterer fødevarer. Alle operatører deltager løbende i kurser og undervisning inden for sikkerhed, rengøring, samarbejde og fødevarehåndtering.

Troværdig levering 

Vi tilstræber en sikker og konsekvent levering af produkter til vores kunder. Vi udvikler løbende vores professionelle lagerstyring og Supply Chain organisation, så vi kan være en troværdig og effektiv leverandør for vores kunder.

Overholdelse af lovgivningen

Vi sikrer, at alle lovgivningsmæssige krav er overholdt. Vi deklarerer særskilt alle benyttede allergener på emballagen af hvert produkt og vi sikrer, at handelsvarer lever op til vore egne krav og overholder gældende danske standarder.

En del af noget større

Vi er en del af Orkla og efterlever Orklas Food Safety Standard samt BRC standarden. Vi baserer vores fødevaresikkerhed på HACCP metoden (Hazard Analysis Critical Control Points) og Orklas politik for håndtering og brug af allergener i fødevarer.  Orkla er tilsluttet FNs Global Compact og vi tilstræber at føre en ansvarlig indkøbspolitik samt agere ansvarligt overfor nærmiljø og samfund.