Gå til hovedindhold

OFD overtager distribution af veganske fødevarer

OFD overtager distribution af veganske fødevarer

Fra årsskiftet 2015/2016 træder Orkla Foods Danmark ind i et nyt marked som distributør af produkter fra den veganske fødevareproducent, Anamma Foods. Selskabet ejes af Orkla Foods Sverige.

Anamma Foods AB blev opkøbt af OFS i foråret og har siden 1. juni 2015 været drevet som datterselskab til vores svenske søsterselskab. Fra 1. januar overtager OFD salg og markedsføring af Anammas produkter i Danmark.

Anammas sortiment består af frosne, veganske retter. Det vil sige sojabaserede produkter helt uden kød, æg eller mejeriprodukter. Produkterne sælges i dag på de nordiske markeder. 

 

- Det veganske marked er nyt og spændende for os. Med Anammas sortiment i porteføljen kan vi være med til at udvikle markedet i Danmark og vi får desuden en ny position på frost, siger salgsdirektør Søren Skipper.

 

De veganske retter produceres på Anamma Foods’ to fabrikker i henholdsvis Simrishamn og Vadensjö i Sydsverige.

 

Fødevarer til veganere og vegetarer
 Anamma Foods producere fødevarer under mottoet ’Altid 100% vego’, og retter dermed deres produkter mod en voksende forbrugergruppe, som ønsker at leve plantebaseret og uden kød i deres måltider.

 

Anamma Foods’ produkter lever op til kriterierne for veganske fødevarer, og vil samtidig være interessante for mange vegetarer. Anamma beskriver selv forskellen på at leve vegansk og vegetarisk således:

  • Veganer: Veganere lever plantebaseret og søger så vidt muligt, udover kød, at undgå animalske produkter som mælk, æg, ost, læder, pels, uld, honning, produkter testet på dyr mv.
  • Vegetar: Folk, der ønsker at leve udelukkende af planteføde (frugt og grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø mv.) med eller uden supplement af mælkeprodukter og/eller æg. Vegetarer spiser ingen former for kød, fjernkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr. 

Læs mere om Anamma Foods