Gå til hovedindhold

Orkla Foods Danmark påtænker at flytte al produktion fra Ringkøbing

Som led i Orklas strategi om at styrke sin konkurrencekraft gennem at optimere produktionen ønsker Orkla at skabe et ’center of excellence’ for læskedrikke i Norden. Det indebærer, at Orkla Foods Danmark påtænker at flytte størstedelen af produktionen i Ringkøbing til Orklas fabrik i Kumla i Sverige samt afhænde og outsource den resterende del, og dermed lukke fabrikken i Ringkøbing. 

Orkla Foods Danmark opkøbte i marts 2016 det daværende O. Kavli, og overtog dermed fabrikken på Thorsvej 11 i Ringkøbing, hvor der i en årrække er blevet produceret saft og læskedrikke. 

Dermed har Orkla i dag to drikkevarefabrikker i Norden, nemlig fabrikken i Ringkøbing med en årlig produktion på 15.000 tons og en fabrik i Kumla i Sverige med en årlig produktion på 26.000 tons.

Orkla har i den senere tid analyseret en række mulige løsninger for at etablere den mest effektive drikkevareproduktion og skabe et ’center of excellence’ for læskedrikke i Norden. Efter de grundige analyser er det nu Orklas intention at samle hovedparten af produktionen i Kumla. Flytning af produktionen fra Ringkøbing tænkes gennemført med udgangen af 2018.

 

Der er i dag beskæftiget 34 medarbejdere på Orkla Foods Danmarks fabrik i Ringkøbing, hvoraf 31 vil være berørt af planerne.  Alle er i dag blevet orienteret om den påtænkte lukning.

- Nu indleder vi forhandlinger med medarbejderne for at gennemgå planerne og i fællesskab finde ud af, hvordan vi kan hjælpe den enkelte bedst muligt i forbindelse med den påtænkte lukning, siger Supply Chain Direktør i Orkla Foods Danmark, Bo S. Rasmussen. 

Orkla Foods Danmark

05.09.2017