Gå til hovedindhold

Orkla som virksomhedsnavn bliver tydeligere i Norden

Orklas selskaber indenfor fødevarer, chokolade og kiks i Norden får nu nye navne.

Beauvais foods ændrer navn til Orkla Foods Danmark A/S.

Indenfor forretningsområderne Orkla Foods og Orkla Confectionery & Snacks er der sket flere sammenlægninger af selskaber og virksomheder i løbet af 2013. Forretningsområderne etablerer nu et nyt selskab i hvert af de nordiske lande. I denne forbindelse vil de sammenlagte selskaber få nye navne.Orklas fødevareselskaber i Norge, Sverige, Danmark og Finland vil få navnene Orkla Foods Norge AS, Orkla Foods Sverige AB, Orkla Foods Danmark A/S og Orkla Foods Finland Oy.

Tilsvarende kommer chokolade-, kiks- og snackselskaberne i Norge, Sverige og Finland til at hedde Orkla Confectionery & Snacks Norge AS, Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB og Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab.

- Orkla er på vej til at blive et rendyrket mærkevareselskab. Med navneændringerne vil vi nu styrke Orkla som virksomhedsnavn i Norden, siger Orklas koncernchef, Åge Korsvold. 

Navneændringerne vil ikke få nogen praktisk betydning for forbrugerne. De vil kunne finde de kendte og traditionsrige mærkevarer i butikkerne ligesom før.

- Det vil imidlertid fremgå tydeligere, at det er Nordens ledende mærkevarevirksomhed indenfor dagligvarer, Orkla, der står bag mærkerne. Vi kommer et skridt nærmere forbrugerne og skal forbindes med sikrer fødevarer, bæredygtig produktion og kendte, lokale mærkevarer af høj kvalitet, siger Korsvold.

De nye selskabsnavne vil blive taget i brug, så snart det er praktisk muligt.  

 Ændringer indenfor forretningsområdet Orkla Foods 

Tidligere selskabsnavn Nyt selskabsnavn
Stabburet   AS og Rieber & Søn AS Orkla   Foods Norge AS
Procordia   Food AB, Abba Seafood AB og Frödinge Mejeri AB Orkla   Foods Sverige AB
Beauvais   foods A/S og Rieber & Søn Danmark A/S Orkla   Foods Danmark A/S
Felix   Abba Oy Orkla   Foods Finland Oy

De baltiske selskaber Põltsamaa Felix, Kalev, Suslavicius-Felix og Spilva vil fortsat have samme navn som i dag. 

Ændringer indenfor forretningsområdet Orkla Confectionery & Snacks 

Tidligere selskabsnavn Nyt selskabsnavn
Nidar   AS, KiMs Norge AS og Sætre AS Orkla   Confectionery & Snacks Norge AS
Göteborgs   Kex AB og OLW Sverige AB Orkla   Confectionery & Snacks Sverige AB
Chips Ab   og Panda Oy Orkla   Confectionery & Snacks Finland Ab

KiMs A/S i Danmark vil på et senere tidspunkt ændre navn til Orkla Confectionery & Snacks Danmark A/S. JSC Latfood i Latvia vil fortsat have samme navn som i dag.Der er ikke lagt op til navneændringer for selskaberne i forretningsområderne Orkla Home & Personal, Orkla International og Orkla Food Ingredients.   

 

Orkla er noteret på Oslo Børs og har hovedkontor i Norge. Selskabet er Nordens ledende leverandør af mærkevarer og konceptløsninger til dagligvarehandel og food service sektoren. Orkla har også flere stærke positioner i Indien, Rusland og Østrig. Derudover er forretningsområdet Orkla Food Ingredients en betydelig leverandør til det europæiske bagerimarked. Orkla havde i 2012 en omsætning på ca. 30 mia. norske kroner. Ved årsskiftet havde selskabet 28.000 ansatte, hvoraf omkring halvdelen er beskæftiget indenfor mærkevareområdet.   

 

Orkla ASA
Oslo, 22. august 2013