Gå til hovedindhold

Ulvetimen får aftensmåltidet til at gå i fisk

Flertallet af danske børnefamilier kender det. Eftermiddagen, hvor tiden føles knap, børnene er umulige, og forberedelserne til morgendagen presser sig på – det er ulvetimen. Ambitionen er at spise sundt, varieret og hjemmelavet, men når man er stresset, er det svært at finde på retter, der er nemme, og man lige kan huske opskriften på. Især hvis retten skal være med fisk. Mangel på ’paratviden’ gør, at forældrene kommer til kort, og fisken bliver i disken.

analyse1

De nye kostråd siger, vi skal spise 350 g fisk om ugen – to gange til aftensmad og resten til frokost. Ny analyse fra YouGov og Glyngøre NemFisk viser, at danske børnefamilier gerne vil leve op til anbefalingerne. Men vilje er ikke alt. Problemet opstår om eftermiddagen i supermarkedet, fordi man faktisk ikke kan huske nogen nemme fiskeretter. 

Træthed, sult og voksenstress
Ulvetimen lever i bedste velgående hos de danske børnefamilier. Mere end otte ud af ti børnefamilier har udfordringer med trætte og sultne unger, der ikke synes, det er specielt sjovt at dele mor og fars opmærksomhed med stress, madlavning og andre praktiske gøremål. Faktisk er det næsten hver femte danske børnefamilie, der savner succesoplevelser omkring det at spise sammen som familie.

analyse2

Haves: Udfordringer. Leveres: Nemme løsninger
Hvordan ulvetimen løses er mor og far ikke helt enige om. De danske mødre mener, at bedre planlægning og en lille eftermiddagssnack kan løse de værste konflikter, mens fædrene peger på, at børnene skal med i køkkenet. 

”Mange vil gerne, men få lykkes med at spise fisk i hverdagen, og alt for mange har simpelthen ikke lige nogen fiskeret på ’den indre lystavle’, når de står i supermarkedet. Derfor har vi udviklet en nem løsning med tre saucer, som giver familien et hav af muligheder for fiskeretter på 20 minutter. Det bliver simpelthen lettere at få fisk til aftensmad end at vælge ’rygmarvsretter’ som frikadeller og lasagne, ” fortæller Karina Marott fra Orkla Foods.

analyse3

Fordi det er så supernemt at tilberede aftensmaden med NemFisk, sender Karina en klar opfordring til børnefamilierne: ”Følg de danske fædres råd, og tag børnene med i køkkenet. Vi lover, at NemFisk er den nemmeste kogekunst i verden, og så kræver den minimal oprydning. Samtidig er det sundt og smager godt.”

Prøv med fisk
 ”Danske børnefamilier prioriterer hjemmelavet mad højt, men det er en udfordring, da mange forældre føler, de mangler nemme, hurtige og sunde opskrifter. Jeg tror, at vores nye NemFisk-saucer, hvor man blot skal lægge fisk i et fad og hælde saucen over, kombineret med Fiskebranchens fine kampagne ’Prøv med fisk’, der anbefaler at udskifte kød med fisk i familieklassikere som fx lasagne kan gøre det lettere for mange børnefamilier at få fisk ofte nok,” siger Karina Marott fra Orkla Foods.

Download som pdf:

 

Yderligere kontakt
Maria Gamarra, pr-ansvarlig, mail: mg@essencius.dk og telefon: 30260308
Karina Marott, Marketingchef Orkla Foods, mail: karina.marott@orklafoods.dk og telefon: 3016 9311

Fakta
Glyngøre NemFisk er en serie saucer til fiskeretter i fad og fås i tre varianter: Citronsauce, Tomat & Krydderurtesauce og dildsauce.
Prisen er 19,95 kr. og kan købes i samtlige dagligvarebutikker fra uge 8.
Saucerne passer til mange forskellige slags fisk som fx laks, sej, torsk, pangasius-filet mv.
Saucerne kan bruges både med frisk og frosset fisk.

Fakta om analysen
Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1029 CAWI-interview med danskere i alderen 20-55 år, i perioden 3. - 9. januar 2014.01.20. De adspurgte er danskere i alderen 20-55 år, som er bosiddende i en husstand med et eller flere hjemmeboende børn i alderen 0 – 17 år.